Reciclare si colectare aluminiu. Cum se face reciclarea dozelor de aluminiu

Distribuie

Un material întâlnit în majoritatea caselor noastre și în zeci de industrii, aluminiul poluează mediul vreme de 100 de ani. Un metal care poate fi reciclat de nenumărate ori fără ca proprietățile sale să fie afectate, reciclarea aluminiului și dozelor de aluminiu vine ca o necesitate pentru un Mâine sănătos. 

Cum se face reciclarea aluminiului?

Reciclarea aluminiului este un proces mai simplu decât în cazul altor deșeuri, însă impactul său este la fel de relevant. Rezistent în timp și ușor, aluminiul este cu ușurință topit și transformat într-un produs nou, cu proprietăți la fel de benefice. În maximum două luni, o doză de aluminiu pe care o folosim astăzi va fi deja reciclată și, mai mult de atât, va ajunge din nou pe rafturile supermarketurilor. 

Reciclarea dozelor de aluminiu

Când vorbim despre reciclare doze de aluminiu, ne referim la dozele băuturilor răcoritoare, la dozele de bere sau energizant, dar și recipientul de deodorant sau cu aerosoli de parfum. Omniprezente în viețile noastre, dozele de aluminiu sunt supuse unui proces simplu de reciclare: sunt sortate, curățate, după care topite. Din materialul topit se obțin niște lingouri, care sunt la rândul lor transformate în doze – în mai puțin de două luni, ele vor ajunge din nou pe rafturile supermarketurilor. 

Colectarea aluminiului. Cum selectez deseurile?

Reciclarea începe încă din propriile noastre case, atunci când alegem să colectăm selectiv. Pentru a eficientiza procesul de reciclare, este necesar să deprindem obiceiul colectării selective și să aruncăm fiecare deșeu în containerul corespunzător. 

Ce trebuie sa fac inainte de a preda aluminiul pentru centrul de reciclare? 

Înainte de predarea aluminiului este necesar să vedem dacă produsul nostru se poate recicla sau nu; o altă bună practică legată de colectarea metalelor face referire la divizarea lor în grupe: 

Pe cele mai multe dintre dozele de aluminiu vom remarca scris un „ALU”, ceea ce ne spune din start categoria în care se încadrează metalul nostru. Înainte de reciclarea aluminiului trebuie să te asiguri că:

Despre colectarea dozelor de aluminiu

În colectarea dozelor de aluminiu se urmează același proces – pot fi reciclate doze de suc, bere, spray-uri (deodorante, fixativ sau alte cosmetice). Dozele de aluminiu sunt 100% reciclabile și se bucură de o lungă durată de viață când sunt reciclate – pot fi reciclate la nesfârșit, iar proprietățile lor sunt aceleași. 

Mai mult decât atât, reciclarea unei singure doze de aluminiu egalează energia consumată de un televizor pentru a funcționa 4 ore. Este vital să colectăm selectiv (în containerul galben) și să reciclăm dozele de aluminiu, pentru că, în caz contrar, ele vor exista pe Planetă cel puțin 500 de ani, când vor începe să se degradeze. 

Colectarea aluminiului pentru persoane juridice

Suntem un agent care transformă procesul de colectare și reciclare într-unul facil și lipsit de birocrație – adică ideal pentru persoanele juridice. Pentru că punem preț pe eficiență și profesionalism, colaborăm cu persoane juridice și pentru colectare aluminiu, dar și pentru orice alt tip de deșeu. 

Ce deseuri din aluminiu se recicleaza?

În categoria aluminiului reciclabil intră:

Ce deseuri din aluminiu NU se pot recicla?

Chiar dacă ar fi ideal să putem recicla tot ce consumăm, această opțiune nu este, din nefericire, valabilă. Astfel că deșeurile din aluminiu care nu se pot recicla sunt: 

De ce este important sa reciclezi aluminiul. Beneficii pentru mediu

Reciclarea aluminiului vine ca o pârghie pentru o planetă mai puțin poluată, alături de înțelegerea și deprinderea celor 3R: reutilizează, redu consumul, reciclează. Iată ce beneficii are reciclare aluminiu pentru mediu: 

Proprietatile aluminiului. In cat timp se descompun deseurile?

Întâlnite frecvent – chiar omniprezente – obiectele din aluminiu se descompun între 20 și…500 de ani, în funcție de produsul despre care vorbim; dozele din aluminiu se descompun cel mai greu, în 500 de ani. Printre proprietățile aluminiului se numără:

Ce se face cu aluminiul reciclat?

Din aluminiul reciclat se fac obiecte de larg consum, cu precădere doze: drumul pe care doza de suc din mâna ta îl parcurge până a ajunge din nou la supermarket, reciclată, durează mai puțin de două luni. Pe lângă doze și flacoane pentru cosmetice, din aluminiul reciclat se fac diverse ustensile de bucătărie (datorită conductivității termice) și recipiente alimentare. 

Curiozitati despre reciclarea aluminiului

Dacă ai nevoie și de alte motive pentru care să înțelegi cât de vitală este reciclarea aluminiului, iată-le:

Ce pret/kg are aluminiul?

Punem preț pe preț. Reciclarea are și un alt avantaj, dincolo de cele evidente – vine cu o compensație financiară. Răsplătim bunele practici atunci când le întâlnim, iar dacă ești interesat de pret aluminiu reciclare sau de aluminiu pret kg, garantăm echitate și transparență – coordonate sub umbrela cărora ne poziționăm indiferent de deșeul pe care vrei să îl reciclezi. 

De ce sa alegi EcoTree pentru reciclarea si colectarea deseurilor din aluminiu?

Te-am convins să reciclezi aluminiul. Dar acum nu ești sigur dacă vrei să apelezi la noi. Iată câteva motive care te vor convinge să alegi EcoTree pentru reciclare deseuri aluminiu:

Cumperi aluminiu? Ce trebuie sa faci

Indiferent dacă vrei să reciclezi sau ești colector de deșeuri, venim cu soluția digitalizată pentru necesitățile tale. Cumperi aluminiu? Folii, doze, recipiente? Suntem aici pentru tine – un marketplace digital care îți oferă cea mai bună ofertă, indiferent de tipul de aluminiu sau orice alt deșeu pe care vrei să îl achiziționezi. Catalizăm reciclarea și construim un viitor centrat pe sustenabilitate, împreună.

Distribuie

Alte articole recomandate

Despre Cookies

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-ul EcoTrre. Prin continuarea navigării ești de acord cu utilizarea lor.