10 obiecte vechi care pot fi reciclate acasa

Distribuie

Vă mai amintiți orele de la școală de lucru manual? Și satisfacția de a crea obiecte cu propriile mâini? De ce nu am continua acest bun obicei folosindu-ne de un strop de creativitate, câteva tutoriale de pe internet și obiecte din casă ajunse pe punctul de a fi aruncate la gunoi?

Vă invităm să descoperiți în acest articol câteva idei despre cum puteți recicla materiale din plastic, hârtie sau metal din casă și să le transformați în obiecte cu care sigur vă veți mândri.

1. Transformă peturile în ghivece

Sticlele de apă sau suc pot primi o nouă viață. Colorează-le în nuanțe pastelate, decupează-le transversal, adaugă pământ de flori și transformă-le în ghivece.

2. Suport de pixuri din sticla de sampon

Urmând același principiu de mai sus, poti transforma sticla de sampon sau de gel de dus, curatata bine in prealabil, in suport de pixuri.

3. Tablouri din dopuri de sticla

Rezultatul poate fi spectaculos. Ce trebuie sa faci? Colectioneaza toate dopurile de sticla din casa pe o perioada mai lunga, apoi orneaza un perete din casa. Vei avea nevoie de o placa de pluta (marimea o alegi tu), cateva zeci de ace cu gămălie și dopuri cât mai diverse.

4. Borcanul devenit suport de lumanari

Stii borcanul ala in care ai avut tocana de legume? Nu-l arunca la gunoi. Spala-l bine pana dispare orice urma si miros, vopseste-l intr-un mod original, adauga-i elemente decorative si poti avea un suport de lumanari senzational.

5. Vaza de flori dintr-o sticla de lapte

Pasii enuntati la punctul 4 pot fi urmati si pentru a transforma sticlele in care ai cumparat lapte proaspat in vaze pentru florile tale preferate.

6. Furculița-cuier

Sună interesant, nu? Ei bine, decât să arunci furculițele pe care nu le mai folosești, mai bine le transformi în piese de cuier. Trebuie doar să le modifici ușor forma și să le vopsești pentru un aspect inedit.

7. Scara devenita biblioteca

Sigur ai pe acasa o scara din lemn pe care te gandesti sa o arunci. Mai bine transform-o în mini-bibliotecă. O poți vopsi sau nu – depinde de tine. Cert e că așezată în colțul potrivit din living, cu cărți și o floare, vei avea un décor aparte.

8. Geanta-plic din resturi de ziare

E drept ca iti trebuie un pic de indemanare ca sa transformi paginile ziarelor intr-o geanta-plic. Dar efectul va fi senzational. Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant, ci sa incerci chiar tu.

9. Covorase decorative din haine vechi

Deschizi dulapul si literalmente cad hainele pe tine? E timpul sa faci o triere. J Si daca nu ai cui sa donezi obiectele vestimentare pe care nu le mai porti, atunci le poti da o alta destinatie. De exemplu, din tricouri vechi, taiate fasii si impletite, poti avea un covoras colorat cu care sa iti decorezi casa intr-un stil unic.

10. Ghivece de flori din cizme de cauciuc

Cu cât sunt cizmele mai colorate, cu atât mai spectaculos va arata aranjamentul tau floral. Nu arunca cizmele de cauciuc sparte, ci transforma-le in ghivece pentru muscate, panselute sau ce alte flori iti plac.

Mai trebuie sa mentionam beneficiile reciclarii? Nu doar ca vei avea obiecte de decor unicat si te vei simti bine ca tu le-ai realizat, ci poti sa de bucuri la gandul ca ajuti natura sa respire. Reciclarea este o arta, ceea ce te trasforma pe tine in artist/a.

Distribuie

Alte articole recomandate

Despre Cookies

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-ul EcoTrre. Prin continuarea navigării ești de acord cu utilizarea lor.