Cele mai mari provocari pe care le rezolva platforma EcoTree

Distribuie

Piata deseurilor este unul dintre cele mai complexe subiecte de abordat, pentru ca discutam despre doua aspecte importante: o legislatie in continua schimbare si nevoia de responsabilizare a populatiei. Desi la prima vedere acestea nu sunt greu de gestionat, atunci cand privim lucrurile sub lupa, ajungem la concluzia ca misiunea este dificila.

Legislatia dinamica presupune multa birocratie dar si multi pasi pe care trebuie sa ii parcurgem pentru a atinge anumite obiective de reciclare. Guideline-urile uneori ne vorbesc in termeni neclari si trebuie sa investigam modalitati de best practice, pentru a vedea cum reusesc alte tari sa isi indeplineasca toate obiectivele, avand multe conditii ce trebuie bifate. In plus, populatia trebuie sa constientizeze importanta reciclarii intr-un timp rezonabil, nu atunci cand lucrurile scapa de sub control. Din pacate, acest lucru nu se intampla la noi si efectele au inceput sa se vada. Unde? In amenzile pe care tara noastra le plateste pentru neindeplinirea obiectivelor de reciclare setate, in mizeria pe care o gasim pe strazi si in aerul poluat pe care il inhalam zi de zi.

Dorim sa vorbim despre realizari si de plus valoarea pe care EcoTree a adus-o pe piata de deseuri din Romania. Inca de la infiintare, ne-am propus sa punem bazele unui flux de reciclare facil, care sa degreveze companiile de temerile inutile privind complexitatea procesului de reciclare. Platforma EcoTree ii aduce in acelasi loc impreuna cu salubristii, reciclatorii, centrele de colectare si inițiative non-guvernamentale. Scopul este unul singur – facilitarea interactiunii dintre acestia, cresterea vitezei de reciclare in vedera indeplinirii unui scop comun si administrarea usoara si eficienta a actiunilor de reciclare.

In prezent, lucram cu 16 mari jucatori din industrie, din toate verticalele FMCG si ne mandrim cu acest lucru. Impreuna, colaboratorii nostri au efectuat pana in prezent  50 de comenzi, insumand tranzactii de peste 95 de tone de deseuri reciclabile.

Acest efort a fost bineinteles, unul de echipa, avand in componenta oameni talentati care impreuna au pus bazele unui concept de planificare corecta si acoperind in acelasi timp toate ariile de dezvoltare necesare pentru un business reusit – Marketing, Design, Legal, R&D, IT, etc.

In materie de provocari, putem spune fara problema ca simplul context local este o provocare pentru EcoTree si intelegem gravitatea, dar si realitatea acestei afirmatii.  Insa, in spatele rezultatelor noastre sunt alte “oportunitati” pe care le-am identificat in colaborarile derulate:

  • Identificarea de furnizori potriviti pentru tipul si cantitatea deseurilor;
  • Generarea de documente automate (anexa 2, anexa, 3, aviz de insotire);
  • Managementul furnizorilor si al punctelor de lucru generatoare de deseuri.

Ca o veste foarte buna, atat pentru noi cat si pentru colaboratorii nostri, estimam ca vom reduce cu peste 80% generarea documentelor si interactiunii cu furnizorii care in prezent sunt in stilul clasic, pix si hartie. Piata este in prezent destul de tranzactionala si, din pacate, acest lucru incurajeaza birocratia si folosirea hartiei ca suport principal pentru documente. EcoTree este un serviciu de tip cloud, o platforma deschisafoloseste acest avantaj si propune o eficientizare a timpului dar si a resurselor folosite pentru rezolvarea problemei raportarii in timp real.

Distribuie

Alte articole recomandate

Despre Cookies

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-ul EcoTrre. Prin continuarea navigării ești de acord cu utilizarea lor.