Cum reciclam sticla?

Problema colectarii selective este din ce in ce mai mult adusa in prim plan si multe semne de alarma sunt ridicate. Populatia nu are constiinta acestui proces si trebuie educata. Nu trebuie sa vedem acest lucru ca pe o corvoada ci ca pe o datorie pe care o avem atat fata de noi cat si de lumea in care traim. Oricine isi doreste sa aiba parte de un aer mai curat sau de o planeta mai protejata, asa ca depinde doar de noi sa ne trezim si sa tratam cu seriozitate orice aspect care are legatura cu ecologia si cu reciclarea. Efectele nepasarii deja incep sa se vada, asa ca trebuie sa actionam urgent si cu simt de raspundere. 

Astazi vorbim despre sticla si despre modul in care aceasta trebuie reciclata. Acest tip de deseu este extrem de usor de reciclat, doar trebuie sa stim cum sa ne organizam si cum sa o pregatim in momentul in care dorim sa o ducem catre un colector. Este mult mai simplu si mai ieftin sa reciclezi sticla decat sa o folosesti ca materie prima noua, de aceea procesul este folositor si mult mai bine privit. Sticla insa are un defect…se descompune extrem, extrem de greu, fiind cel mai rezistent deseu produs de om.  

Nu uita codul de culori: Container verde – sticla!!! 

Cum se recicleaza sticla?

In primul rand se spala. Orice sticla ce prezinta urme de suc sau orice produs nu este ok, asa ca inainte de a o preda colectorului, trebuie sa iti faci datoria de cetatean responsabil si sa o speli. 

Apoi sticlele sunt sortate pe culori

La final sunt sparte si macinate in particule mici, eliminand etichetele de plastic sau de hartie. Acest produs este topit si transformat in granule, care reprezinta materia prima pentru sticla reciclata. 

Ce fel de sticla sa nu trimiteti la reciclat? 

Nu orice sticla trebuie trimisa la reciclat, asta este clar. In aceasta categorie intra: geamurile, vesela, oglinzile, sticla termorezistenta sau becurile. Vorbind de becuri (economice, cele cu LED sau tuburile flourescente) acestea sunt reciclabile, insa nu fac parte din categoria deșeurilor din sticla, ci sunt colectate separat doar de anumite companii care au licenta in acest sens.  

Unde putem utiliza sticla reciclata? 

La final, gasiti in mic de tot “Stiati ca?” despre sticla. Enjoy 😊

Testează platforma EcoTree!

EcoTree creează astăzi infrastructura ce accelerează implicarea dar și aduce la două clickuri distanță profitabilitatea.

Înregistrează-te

Despre Cookies

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-ul EcoTrre. Prin continuarea navigării ești de acord cu utilizarea lor.