EcoTree digitalizează operațiunile de reciclare a deșeurilor pentru Auchan, unul dintre cei mai mari retaileri din România

Distribuie

În urmă cu patru ani, când a început povestea EcoTree, un proiect din zona Green Technology prin care ne-am dorit să contribuim la o mai bună gestionare a proceselor de colectare și reciclare a deșeurilor pentru companiile din România, ne-am propus să ajungem în punctul în care să preluăm aceste operațiuni și pentru marile companii ale căror nevoi de reciclare sunt direct proporționale cu cifrele de afaceri.

Astăzi suntem în punctul în care acest deziderat devine realitate, odată cu semnarea unui parteneriat cu unul dintre cei mai mari retaileri prezenți în România: compania Auchan. Este un pas uriaș pe care îl facem din “pantofii” noștri de start-up, iar încrederea pe care ne-o acordă Auchan demonstrează faptul că, în acest stadiu al dezvoltării platformei, putem oferi instrumentele necesare pentru a servisa o companie de talie internațională.

Prin colaborarea EcoTree-Auchan, compania multinațională va putea plasa în platforma noastră comenzi pentru toate categoriile de deșeuri reciclabile pe care le produce. Practic, această acțiune va conduce la transparentizarea 100% a comenzilor plasate și la trasabilitatea întregului proces de reciclare.

Ca etape de dezvoltare a parteneriatului, în prezent, suntem în faza în care implementăm soluția EcoTree în 47 de puncte de lucru Auchan din România, un proces care, estimăm, va dura aproximativ două luni. În acest mod, vor putea fi monitorizate în timp real, 24/7, toate operațiunile de management al deșeurilor din cele 47 de magazine.

Ca obiective pe termen scurt, ne-am fixat ca până la finalul acestui an să contribuim la înjumătățirea cantității de hârtie generată, iar în decurs de 12 luni să o reducem cu 90%. De asemenea, ne propunem să creștem cu 60% eficiența procedurii de lucru pe care compania o derulează în relația cu colectorii/reciclatorii de deșeuri, iar întregul proces operațional de colectare și reciclare a deșeurilor să devină cu 70% mai eficient. Totodată, prin platforma EcoTree urmărim o reducere a ratei de eroare cu 80%. 

De altfel, modulele și funcționalitățile din aplicație înseamnă pentru toți utilizatorii, fie că vorbim despre firme mici, fie despre multinaționale, o serie de avantaje care transformă procesul de reciclare într-o experiență rapidă, completă (inclusiv prin generarea documentelor și rapoartelor) și eficientă atât în privința timpului alocat, cât și în ceea ce privește costurile. Un proces care are, în acest moment, patru piloni de susținere: Digitalizare, Paperless, Environment Friendly, Cost Saving.

Pe scurt, prin platforma EcoTree se pot tranzacționa toate tipurile de deșeuri, indiferent de cantitate sau proveniență. Mai mult decât atât, întregul proces de colectare este automatizat, ceea ce înseamnă că toate documentele pentru raportare către autoritățile statului se generează automat și se pot scoate rapoarte detaliate de la nivel local, regional și național.

În scurt timp, se va adăuga un al cincilea reper important în acest proces: Carbon Footprint, un instrument pe care-l dezvoltăm și care are ca scop măsurarea în timp real a nivelului de Gaze de sera (CO2, CH4, etc) pe care utilizatorii din platformă reușesc să-l diminueze.

Parteneriatul cu gigantul Auchan este unul extrem de important și suntem convinși că va fi un exemplu de bune practici în tematica digitalizării procesului de reciclare a deșeurilor în țara noastră. Și, de ce nu?, un model care va fi preluat și de alte mari companii pe care le invităm să testeze aplicația EcoTree.

Distribuie

Alte articole recomandate

Despre Cookies

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-ul EcoTrre. Prin continuarea navigării ești de acord cu utilizarea lor.