„Fit for 55” – planul pentru o tranziție verde prin reducerea cu 55% a emisiilor cu efect de seră

Distribuie

Până în 2050, ca parte a Pactului verde european, prin legea europeană a climei, Uniunea Europeană și-a stabilit un obiectiv obligatoriu de realizare a neutralității climatice. Ca pas intermediar în acest proces, este proiectul „Fit for 55”, adică reducerea cu 55% a gazelor cu efect de seră până în anul 2030. 

Ce presupune proiectul „Fit for 55”?

Proiectul se definește ca fiind un set de propuneri de revizuire și actualizare a legislației UE, prin punerea în aplicare a unor inițiative care au ca scop asigurarea politicilor UE cu privire la obiectivele climatice convenite de Consiliul și Parlamentul European. 

Această propunere vizează în special:

Tot prin „Fit for 55” se prevede obligația ca sectorul public să își reducă consumul de energie destinat serviciilor, pentru clădiri, transport, managementul apei și deșeurilor. De asemenea, include și o propunere de revizuire a directivei privind energia din surse regenerabile. Astfel, se dorește creșterea obiectivului anual al UE, care este de cel puțin 32% de energie din surse regenerabile în mixul energetic global, la cel puțin 40% până în 2030.

Se dorește și creșterea progreselor cu privire la integrarea resurselor regeneraibile de energie, în sectoarele unde mișcările au fost mai lente în această direcție. 

„Fit for 55” înseamnă o mare schimbare pentru resursele regenerabile de energie, de la 32% cât sunt în prezent, până la 40% până în anul 2030. Propunerile în acest sens se leagă de facilitarea obținerii permiselor cu privire la rețeaua pentru proiectele eoliene și solare. 

Aceste tactici întreprinse prin „Fit for 55” trebuie să răspundă nevoilor fiecărui teritoriu, în vederea implicării și alocării de venituri pentru investițiile ecologice. 

EcoTree, o soluție 100% digitală, pentru o nevoie operațională continuă

Fie că ai ales drumul sustenabilității și reciclării, fie că sistemul tău actual de management al deșeurilor este greoi, cu multe documente printate și modificate, EcoTree este soluția optimă pentru a obține controlul și claritate asupra operațiunilor de gestionare a deșeurilor:

Astfel, prin eficientizarea și controlul complet asupra aspectelor operaționale, te poți concentra pe nucleul business-ului tău, știind că ești atent și la responsabilitatea față de mediul înconjurător.

sursa: www.consilium.europa.eu

Distribuie

Alte articole recomandate

Despre Cookies

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-ul EcoTrre. Prin continuarea navigării ești de acord cu utilizarea lor.