Reciclare si colectare cupru. Cum se face reciclarea si care este pretul cuprului

Distribuie

Un material natural, 100% reciclabil, rezistent și antimicrobial, cuprul apare în multe dintre industriile pe care le cunoaștem astăzi – de la laptopurile omniprezente și până la design interior. De asemenea, cuprul contribuie la consolidarea unei economii circulare – două treimi din cuprul folosit începând cu anii 1900 este astăzi încă în uz. Reciclarea cuprului vine ca o necesitate pentru că îl folosim mult mai mult decât credem – regăsit în calculatoare, frigidere, televizoare, telefoane și multe altele, odată reciclat, cuprul nu își pierde deloc proprietățile, ceea ce îl face și mai valoros. 

Cum se face reciclarea cuprului?

Când vorbim despre reciclare cupru, avem în vedere reciclarea unor numeroase produse, majoritatea parte integrantă a tehnologiilor pe care le folosim zilnic – telefoane, televizoare, frigidere, tablete etc -, iar orice reciclare începe întâi în casele noastre, prin colectare selectivă. 

Colectarea cuprului. Cum selectez deseurile neferoase? 

Deșeurile neferoase – aluminiu, cupru, zinc – se colectează, de obicei, în același container cu plasticul (containerele de culoare galbenă). Odată ajuns la centru, cuprul și deșeurile neferoase trec printr-o altă colectare, după care sunt împărțite pe categorii. În reciclarea efectivă a cuprului se ține cont de dimensiunea obiectului – dacă vorbim despre aparaturi mari (frigidere), trec printr-o fază de dezmembrare, sortare (material feros versus neferos), după care reciclarea propriu-zisă. 

Ce trebuie sa fac inainte de a preda cuprul pentru centrul de reciclare? 

Înainte de a preda cuprul centrului de colectare, este important să ții cont de câteva aspecte: 

Colectarea cuprului pentru persoane juridice

Suntem agenți ai economiei circulare și catalizăm reciclarea – o transformăm într-un proces rapid, ușor și digitalizat, astfel încât oferim servicii de colectare cupru și reciclare cupru și pentru persoane juridice. După ce încheiem un contract în urma cunoști exact pret kg cupru, cântărim, sortăm și depozităm cuprul (sau orice deșeuri neferoase) și continuăm cu emiterea facturii. Simplu, deci realizabil – pentru o realitate sustenabilă. 

Ce produse din cupru se recicleaza?

Mare parte din obiectele pe care le folosim astăzi au în componența lor cupru, deci pot fi reciclate:

Și lista nu se termină aici. Cuprul se găsește în majoritatea obiectelor de uz casnic pe care le folosim astfel, de la telefon și până la aragaz, iar toate aceste obiecte pot fi trimise către reciclare. 

Ce deseuri din cupru NU se pot recicla?

Există și deșeuri neferoase din cupru care nu se pot recicla:

De ce este important sa reciclezi cupru. Beneficii pentru mediu 

Un metal eficient, folosit în numeroase industrii, cu o istorie impresionantă, reciclarea cuprului vine ca o necesitate pentru mediu: 

Proprietatile cuprului

Cunoscut pentru proprietățile sale de conductivitate termică și electrică, cuprul are o serie de proprietăți care rămân valide chiar și după ce este reciclat de nenumărate ori: 

Cum se reutilizeaza cuprul

Odată reciclat, cuprul se reîntoarce în economie sub aceleași forme în care l-am întâlnit și până acum: în telefoane, televizoare, alte electrocasnice, sârme, cabluri și nu numai. Această reutilizare infinită este posibilă datorită faptului că metalul își păstrează proprietățile la nesfârșit, indiferent de câte ori este reciclat. 

Curiozitati despre reciclarea cuprului si a metalelor neferoase

Cuprul și metalele neferoase apar în toate ariile vieții noastre, de la telefonul nelipsit și până la frigider, aragaz sau căi ferate. Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre cupru și alte metale neferoase:

Ce pret/kg are cuprul? 

Când vorbim despre pret cupru, este important de știut că fiecare acțiune care contribuie la construirea unui viitor sustenabil este răsplătită. Indiferent dacă ești interesat de pret kg cupru sau de alt fier vechi, lucrăm împreună transparent, flexibil și digital, pentru a susține economia circulară și sănătatea mediului înconjurător. 

De ce sa alegi EcoTree pentru reciclarea si colectarea cuprului?

Distribuie

Alte articole recomandate

Despre Cookies

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-ul EcoTrre. Prin continuarea navigării ești de acord cu utilizarea lor.