Tips and tricks pentru o colectare eficientă

Distribuie

Baza reciclarii o reprezinta sortarea materialelor in functie de cateva criterii prestabilite. Stim ca nimanui nu ii plac regulile si, mai presus de toate, e dificil sa tii minte atat de multe reguli, de aceea, in articolul care urmeaza vom dezvolta patru teste de la care poti porni lunga calatorie a sortarii deseurilor.

The Poke Test

Plasticul e, de multe ori, sinonim cu reciclarea. Cu toate acestea, sunt anumite situatii in în care plasticul trebuie să fie pur si simplu aruncat. Una dintre cele mai ușoare metode de a determina dacă plasticul aparține recipientului de reciclare sau a coșului de gunoi este folosind ceea ce ne place să numim „Poke Test”. Dacă puteți împinge degetul prin el, atunci plasticul este prea moale pentru a fi reciclat. Plasticul subțire se încurcă în mașina de sortare, provocând pagube costisitoare și întârzieri mari in proces de reciclare. Așadar, chiar dacă se spune că este reciclabil, lucruri precum ambalajele sticlelor de apă, pungile alimentare și ambalajul cu bule necesită o manipulare specială. Puteți duce aceste articole la magazinul alimentar pentru a fi reciclate.

În esență, sticlele și containerele de plastic sunt eligibile pentru reciclare, atât timp cât respectați regula lui gol, curat și uscat. Asigurați-vă că ati spalat orice reziduu din recipientul destinat reciclarii și scuturați apa înainte de a pune aceste articole în contanierul dvs. de reciclare. Dacă doriți să reciclați capacele, asigurați-vă că sunt atașate sticlei, deoarece sunt prea mici pentru a putea fi reciclate singure. În cele din urmă, asigurați-vă că plasticul dvs. nu este amestecat cu un alt material și, dacă este, separați-le înainte de a le recicla.

Rule of Thumb

Când vine vorba de reciclare, dimensiunea contează de fapt. Dacă obiectul pe care vrem sa il reciclam este prea mic pentru a se potrivi in echipamentul de sortare, acesta se poate bloca în mașină și poate opri operațiunile pentru perioade îndelungate de timp. Așadar, asigurați-vă că puneți în coșul de gunoi lucruri mai mici decât un card de credit – cum ar fi pastilele de cafea și capacele. De asemenea, este o idee bună să vă asigurați si că lucrurile pe care le introduceti în containerul dvs. de reciclare nu sunt prea mari. Aplatizați obiectele mari înainte de a le recicla. Daca nu le aplatizati, vor ocupa spatiu inutil in depozitele de reciclare.

Keep Your Recyclables Dry

Hârtia și cartonul sunt unele dintre cele mai comune și ușor reciclate articole. Dar știați că nu pot fi reciclate dacă sunt ude? Puteți contribui la minimizare cantitatii de hârtie și carton care se lichideaza din depozitele de gunoi, păstrând reciclabilele uscate. O regulă bună de urmat este să nu permiteți a mai mult de o linguriță de lichid să se stranga în materialele dvs. reciclabile. Puteți face acest lucru golind toate containerele înainte de a le recicla ori scuturând apa după ce le clătiți.

La fel ca materialele umede, materialele murdare nu pot fi reciclate. Prin urmare, este important, de asemenea, ca produsele reciclate să fie curatate inainte de a fi sortate. Ceva la fel de inofensiv precum ketchup-ul lăsat în interiorul sticlei poate contamina o întreagă camionetă de material reciclabil (aceasta fiind trimisa automat la lichidare).

Don’t Mix It Up

Multe produse sunt confecționate dintr-o combinație de materiale și, deși sunt bune pentru anumite lucruri, nu este bine pentru reciclare. De fapt, un motiv comun pentru care nu pot fi reciclate este acela că sunt materiale „mixte”. Pentru ca procesul de reciclare să funcționeze eficient și accesibil, articolele trebuie să fie separate acasă, astfel încât să poată fi sortate corespunzător în instalație.

Aceasta înseamnă că dacă un produs conține două materiale reciclabile, precum o etichetă de hârtie din interiorul unui recipient de plastic, trebuie să eliminați eticheta și apoi să reciclați ambele articole individual. În mod similar, dacă articolele din material mixt au un singur material reciclabil, precum un plic de fereastră, va trebui să separați porțiunea de plastic și să o aruncați înainte de a recicla hârtia.

Distribuie

Alte articole recomandate

Despre Cookies

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-ul EcoTrre. Prin continuarea navigării ești de acord cu utilizarea lor.