Cum pot recicla restaurantele eficient uleiul de gătit uzat

Distribuie

Protejarea mediului pornește din dorința fiecărui individ de a aduce o schimbare atât pentru el, cât și pentru cei din jur. Astfel, prin toate acțiunile întreprinse, trebuie să existe gândul de a recicla, reutiliza și refolosi, indiferent de produsele utilizate. 

Când vine vorba despre industria alimentară, risipa face parte din ecuație, pentru că, oricât de mult ne-am dori să nu vorbim despre asta, ea există. Conform Waste and Resources Action Programme, în fiecare an se aruncă câte 400.000 de tone de mâncare într-un restaurant. 

Nu cred că vom ajunge să spunem că vom reduce în totalitate risipa alimentară, dar există unele lucruri, în cazul restaurantelor, care pot fi reciclate oricând se ivește ocazia. De pildă, uleiul folosit în prepararea alimentelor. 

Echipa de conducere a unui restaurant trebuie să ia în considerare mai mulți factori pentru a asigura confortul atât angajaților, cât și consumatorilor. În ceea ce privește prepararea mâncării, este necesar să existe o atenție sporită a modului în care sunt gătite alimentele: să fie cât mai reduse în grăsimi și din alimente proaspete alese cu grijă. 

Uleiul este unul dintre cele mai comune produse utilizate pentru gătirea multor preparate, în orice bucătărie comercială (restaurante). Din păcate, multe restaurante reutilizează uleiul și îl aruncă fie în scurgerea chiuvetei, fie la gunoi, nerespectând normele și recomandările de colectare și reciclare al acestuia. 

Atunci când sunt aruncate în mod necorespunzător, uleiul de gătit și grăsimea pot cauza daune costisitoare anumitor echipamente de bucătărie. Deși poate părea ca un lichid care se poate scurge în scurgerea chiuvetei, uleiul se va întări ulterior, provocând, astfel, un blocaj în sistemul de scurgere individual al restaurantului. 

Dacă deții un restaurant și nu știi care este cea mai bună metodă de a recicla uleiul, poți începe prin achiziționarea unui sistem special pentru depozitarea uleiului refolosit, cât și pe acela încins, care nu mai poate fi folosit. 

Așadar, aruncarea uleiului de gătit uzat în mediul înconjurător este un comportament care necesită o abordare mai conștientă față de mediu pentru a evita eventuale daune. 

Astfel, iată câteva motive pentru care ar trebui să eficientizați procesul de depozitare și eliminare corectă a uleiului de gătit uzat la restaurant:

Lucrează cu o companie licențiată în colectarea de ulei uzat

Colectorii de ulei uzat și grăsimi sunt specializați în reciclarea acestui tip de deșeu, cât și în depozitarea acestuia în siguranță, evitând astfel contaminarea altor tipuri de deșeuri. 

Aceste companii transformă grăsimea, printr-un proces de încălzire cu abur de înaltă presiune, filtrare și purificare, în combustibil. Astfel, ceea ce nu mai este folositor restaurantului în procesul de preparare a alimentelor, va fi reutilizat cu un alt scop. 

Pot recicla uleiul uzat din restaurant prin EcoTree?

Da! Restaurantul tău poate găsi în rețeaua de colectori ai EcoTree licențiați pe reciclarea uleiului uzat, partenerul care să-i ajute să aibă o afacere mai sustenabilă și mai prietenoasă cu mediul înconjurător. 

În plus, ai o mulțime de alte beneficii înregistrându-ți compania în platforma EcoTree:

Solicită și tu un demo și descoperă beneficiile imediate ale platformei EcoTree pentru compania ta.

Distribuie

Alte articole recomandate

Despre Cookies

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-ul EcoTrre. Prin continuarea navigării ești de acord cu utilizarea lor.