Interviu: EcoTree face să îți fie foarte ușor să ai grijă de mediul înconjurător

Distribuie

EcoTree este serviciul care va ușura procesul de reciclare și reducere a deșeurilor, iar Bogdan Andronache ne-a povestit mai multe în interviul de mai jos!

Care este povestea din spatele ideii, cum a apărut dorința de a crea acest serviciu? Povestește-ne puțin despre tine și echipă, ce background aveți și de ce vreți să porniți un startup în industria reciclării?

Conceptul EcoTree a luat naștere acum 2 ani, pornind de la premisa că putem aduce tehnologia și inovația mai aproape de reciclare. La drum am plecat eu, Bogdan Andronache pasionat de tehnologie și inovație încă de la vârsta de 15 ani și asociatul meu, Alexandru Petrescu care administrează propriul business încă din facultate.

În prezent, am reușit să aducem în echipă membri talentați și parteneri care ne ajută să planificăm corect, acoperind toate perspectivele necesare (marketing, design, juridic, development, research).

Împreună, ne-am propus să folosim cunoștințele IT și de management dobândite în a îmbunătăți acest domeniu al reciclării, având convingerea că un sistem inteligent poate revoluționa modul în care alegem să acționăm pe viitor în raport cu mediul.

Ce face mai exact EcoTree? Există ceva asemănător în piață? Dacă da, cu ce se diferențiază?

EcoTree este un serviciu de tip cloud, o platformă deschisă, în care orice persoană fizică sau companie, fie generator de deșeuri sau colector/valorificator să poată administra ușor și eficient acțiunile de reciclare.

Platforme de “waste management” sau software în general, care și-au propus să digitalizeze reciclarea mai există, însă noi vrem să realizăm un ecosistem digital comun, deschis, unde să își poată da întâlnire atât cei care “predau”, cât și cei care “colectează”. Abordarea este similară cu a companiilor de taxi, rezervări hoteliere, food delivery, sperăm ca și succesul lor să ne urmeze (Uber, AirBNB, FoodPanda, etc.

Simplu spus, vrem să facem să fie foarte ușor să ai grijă de mediul înconjurător.

Cum a fost experiența acceleratorului ReUse, cu ce lecții concrete ați rămas?

Interviul complet este disponibil aici pe site-ul Reusehub.ro.

Distribuie

Alte articole recomandate

Despre Cookies

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-ul EcoTrre. Prin continuarea navigării ești de acord cu utilizarea lor.