Reciclarea tipurilor de deșeuri

Distribuie

Sticlă

Sticla este un material dur, inert, care poate fi reciclat continuu. Sticla reciclată poate fi (re)folosită în diferite moduri, oferind oportunități pentru valorificare, în ciuda greutății sale.

Exemple de utilizări pentru sticla reciclată

Sticla reciclată poate fi folosită pe mai multe piețe finale, precum:

Dacă intenționați să începeți o afacere legată de reciclarea sticlei sau să extindeți cantitatea reciclată și reprocesată, trebui să analizați condițiile de piață pentru materialele din sticlă reciclată.

Dificultăți legate de reciclarea sticlei

O soluție pentru această problemă este să obține pubele mai mici sau cu forme diferite de la colectorul dvs. și/sau utilizarea unor pubele mai mici pentru deșeurile obișnuite. Totodată, se pot lua în considerare mașinile de reciclare care pot zdrobi sau reduce volumul deșeurilor de sticlă.

Reciclarea sticlei are un cost mai redus pentru poluatori decât colectarea deșeurilor generale și implicit o profitabilitate mai mică. Acest decalaj se va lărgi în viitor, odată cu creșterile impozitelor pe depozitele de deșeuri.

Un curs eficient de informare, împreună cu indicatoare la fiecare punct de reciclare prin care se explică ce ar trebui și nu ar trebui să intre în fiecare coș, ar trebui să asigure o folosire corectă a pubelelor.

Există posibilitatea de a primi reclamații cu privire la zgomotul provocat de bascularea sticlelor în și în afara pubelelor, puteți lua în considerare modificarea procedurii sau calendarul de colectare a sticlei.

Dacă este posibil, cel mai bine este să colectați separat sticlele după culori, deoarece sticla va fi de o calitate mai bună și mai ușor de reciclat.

Standarde și protocoale pentru sticla reciclată

Standardele și protocoalele de mai jos se aplică reciclării și (re)procesării sticlei:

PAS 101 oferă îndrumări pentru întreprinderile care colectează și livrează recipiente de sticlă sau „deșeuri de sticlă”.

PAS 102 oferă îndrumări pentru întreprinderile care produc sticlă procesată ca mediu granular pentru anumite piețe finale.

Plastic

Există o cerere mare de plastic reciclat, atât de la producătorii din România, cât și de pe piețele din UE.

Exemple de utilizări pentru plastic

Plasticul reciclat poate fi utilizat în aproape toate produsele care includ plastic. Exemple de utilizări pentru plastic reciclat includ:

Standarde și protocoale pentru reciclarea materialelor plastice

Standardele și protocoalele pentru reciclarea plasticului conțin criterii ce trebuie îndeplinit pentru a demonstra calitatea proceselor de fabricație și, implicit, a produselor finale.

Respectarea unui protocol de calitate înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să respectați controalele obișnuite asupra deșeurilor, cum ar fi utilizarea notelor de transfer de deșeuri atunci când transportați materialele.

Hârtie și lemn

Comerțul global cu hârtie reciclată a crescut considerabil în ultimii ani, pe măsură ce țările au început să își îmbunătățească ratele de colectare. Țările mai puțin dezvoltate și-au mărit cererea de hârtie reciclată, ceea ce înseamnă că există posibilitatea de a accesa piața exporturilor.

O reducere a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon în producția de hârtie, contribuie la obținerea acreditărilor de mediu și susține agenda companiilor în ceea ce privește responsabilitate socială corporativă. Dacă intenționați să începeți reciclarea hârtiei sau să extindeți cantitatea reciclată și reprocesată, trebui să analizați condițiile de piață pentru materialele din hârtie reciclată.

Produsele din lemn reciclate provin atât de la consumatori, cât și din diverse industrii. Legislația care controlează ceea ce poate fi depozitat într-o groapă de gunoi creează oportunități pentru întreprinderile care reciclează lemnul.

Exemple de utilizări pentru lemnul reciclat

Dificultăți legate de reciclarea lemnului

Lemnul trebuie să nu fie contaminat pentru a putea fi folosit la crearea unui produs. Multe destinații pentru lemnul reciclat nu vor fi disponibile dacă lemnul a fost tratat cu substanțe pe bază de arsenic și/sau cupru.

Adesea poate fi dificil de știut dacă materialele colectate au fost tratate și mai ales cu ce substanțe, cu atât mai mult dacă lemnul este lăcuit sau colorat. Din acest motiv nu trebuie să vă bazați pe mărturia furnizorului, mai ales dacă nu există un istoric.

Standarde și protocoale pentru reciclarea lemnului și a hârtiei

PAS 105 conține bune practici pentru colectarea, manipularea și prelucrarea hârtiei recuperate pentru reciclare. Îndeplinirea cerințelor sale vă poate ajuta să demonstrați calitatea proceselor și produselor dvs. pentru clienții dvs.

PAS 105 acoperă:

Anvelope

Milioane de anvelope sunt depozitate în fiecare an în Uniunea Europeană, însă aruncarea lor la groapa de gunoi este interzisă. Astfel, se ivește o oportunitate majoră pentru utilizarea anvelopelor reciclate.

Exemple de utilizări pentru anvelope reciclate

Există o serie de utilizări finale ale cauciucului reprocesat, oferind o piață mai mare pentru materialele reciclate. Exemple de utilizări finale ale anvelopelor reciclate includ:

Dacă intenționați să începeți reciclarea anvelopelor sau să extindeți cantitatea reciclată și reprocesată, trebui să analizați condițiile de piață pentru cauciucul reciclat.

Standarde și protocoale pentru reciclarea anvelopelor

PAS 107 furnizează specificații pentru fabricarea și depozitarea cauciucului provenit din anvelopele folosite la vehiculele rutiere sau echipamente agricole. Scopul este de a oferi un standard care să asigure cumpărătorilor potențiali materiale de o calitate consistentă și verificabilă.

Materiale organice

Deșeurile organice sunt compuse din resturi alimentare și resturi vegetale.

Tipuri de reciclare a deșeurilor organice

Există patru procese diferite de reciclare a deșeurilor organice:

Standarde în reciclarea organică

PAS 100 pentru materialele compostate și PAS 110 pentru îngrășăminte și alte produse rezultate prin digestia anaerobă. Dacă afacerea dvs. produce compost care respectă standardele de calitate, nu va trebui să respectați controalele de deșeuri, cum ar fi utilizarea unui transportator de deșeuri înregistrat.

Produsele electrice

Echipamentele electronice și electrocasnice reprezintă o problema factorii de decizie încearcă să nu le mai fie trimiși la depozitele de deșeuri.

Tipuri de reciclare a produselor electrice

Dacă intenționați să utilizați aceste metode sau noi și inovatoare, trebuie să discutați cu Agenția de Mediu pentru a verifica dacă pentru o astfel de activitate este nevoie de o autorizație specială. De asemenea, trebui să analizați condițiile de piață pentru materialele reciclate pe care le veți produce.

Plăci de ghips-carton

Milioane de tone de plăci de ipsos sunt folosite în sectorul construcțiilor în fiecare an, pe teritoriul Uniunii Europene. Cantitatea de deșeuri de plăci de ipsos din proiectele de demolare și renovare poate fi de câteva milion de tone pe an.

În plus, plăcile de ipsos și alte produse din ghips sunt considerate deșeuri periculoase ce nu mai pot aruncate în gropile de gunoi împreună cu deșeurile biodegradabile.

Cele mai ușor de reciclat sunt resturile rezultate după prelucrare/montare, deoarece acestea sunt mai puțin susceptibil de a fi contaminate cu alte materiale. Ghipsul reciclat din plăci de ipsos de deșeuri poate fi utilizat într-o varietate de aplicații care utilizează în prezent ghips din surse naturale sau sintetice – cum ar fi cimentul și tencuiala, precum și o serie de utilizări în industria alimentară și a produselor de toaletă.

Standarde și protocoale pentru plăci de ipsos reciclate

Standardele și protocoalele conțin criterii pe care ar trebui să urmărești să le îndeplinești. Acestea demonstrează calitatea proceselor și produselor dvs. pentru clienții potențiali. Respectarea unui protocol de calitate înseamnă, de asemenea, că nu trebuie să respectați controalele obișnuite asupra deșeurilor, cum ar fi utilizarea notelor de transfer de deșeuri atunci când transportați materialele.

PAS 109 stabilește cerințe minime pentru producția de ghips reciclat, acoperind:

De asemenea, stabilește cerințe pentru un sistem de management al calității pentru a asigura potențialii clienți de faptul că ghipsul reciclat astfel produs este potrivit pentru utilizarea prevăzută.

Distribuie

Alte articole recomandate

Despre Cookies

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-ul EcoTrre. Prin continuarea navigării ești de acord cu utilizarea lor.