Studiu de caz: Cum arată un centru de colectare? EcoTree în vizită la Fepra Collection

Distribuie

Este un trendsetter pe piața deșeurilor de ambalaje și unul dintre pionierii din zona reciclării. Vorbim despre compania Fepra, care preia de la sute de producători și importatori români obligația de a recicla 60% din ambalajele pe care le generează.

Echipa EcoTree a mers în vizită la FEPRA Collection, compania din grup care se ocupa de colectarea deșeurilor de ambalaje și mai nou, a DEEE-urilor pentru a vedea cum a reușit compania să construiască un adevărat ecosistem funcțional în zona de colectare și reciclare.

Fepra Collection a fost înfiinţată in 2017 și are o capacitate de preluare anuală de peste 30.000 de tone de deşeuri de ambalaje. De-a lungul anilor, a investit în echipamente tehnice moderne, necesare colectării unui flux important de deșeuri de ambalaje – containere, prescontainere, stivuitoare, prese de balotat, prese PEL, precum și în extinderea flotei auto pentru a crește capacitatea de colectare a deșeurilor şi transportul deșeurilor în siguranță, iar de la finalul anului 2020 deține și autorizația pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE-uri).

O parte dintre echipamentele menționate mai sus ne-au fost prezentate în timpul vizitei făcute de echipa EcoTree la centrul de colectare Fepra Collection. Dar nu înainte de a vedea cu ochii noștri cum sunt depozitate temporar deșeurile înainte de a lua drumul reciclării.

În spațiul de aproximativ 7,000 metri pătrați se “odihnesc” baloți imenși de peturi și materiale plastice, carton și hârtie și saci plini plini cu sticle ori materiale lemnoase care își așteaptă rândul să fie sortate și reciclate.

În zona de colectare, angajați dedicați se ocupă de sortarea deșeurilor colectate, în așa fel încât să se asigure că plasticul merge la plastic, sticla la sticlă și tot așa.

Atunci când faci performanță, iar Fepra este un exemplu în acest sens, nimic nu e lăsat la voia întâmplării.

Din acest punct, deșeurile sunt preluate și transportate către reciclatorii finali.

Recycling made simple. Este motto-ul după care se ghidează cei de la Fepra și pe care îl respectă în tot ceea ce fac. Lucru pe care îl probează în teren, așa cum am avut oportunitatea de a vedea. Fepra Collection este, cu siguranță, un model demn de urmat.

PS: Dacă ai deșeuri electrice de care te încurci prin casă sau cauți un centru în care sa predai deșeurile de ambalaje, ia legătura cu echipa FEPRA la 0759054205. De asemenea, îî găsești și în aplicația EcoTree.

Distribuie

Alte articole recomandate

Despre Cookies

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-ul EcoTrre. Prin continuarea navigării ești de acord cu utilizarea lor.