Cum obținem mobilitatea datelor și raportare prin digitalizarea managementului deșeurilor?

Distribuie

De-a lungul anilor, tehnologia a contribuit semnificativ la îmbunătățirea și rezolvarea unor probleme de funcționalitate operațională. Creșterea gradului de digitalizare este extrem de importantă pentru a oferi inovație, eficiență și predictibilitate în majoritatea activităților pe care o companie le desfășoară. 

Digitalizarea companiei pe mai multe arii de activitate, ca de exemplu managementul deșeurilor, permite urmărirea și raportarea întregului ciclu de viață al deșeurilor: transport, destinație, clasificarea deșeurilor, costuri operaționale, generarea de rapoarte de performanță și de evidență etc. 

Practic, prin digitizarea inteligentă se poate obține trasabilitatea deșeurilor, prin eliminarea controlului exclusiv manual, garantând colectarea și stocarea corectă a informațiilor, creșterea eficienței muncii persoanelor angajate pentru a desfășura aceasta activitate, dar aduce și transparență în relația companie – clienți – colectori. 

Cantitatea de deșeuri generate la nivel global este estimat că va crește cu 70% până în 2050, având în vedere faptul că fiecare dintre noi creează, în medie, 500 kg de deșeuri pe an. Cu toate acestea, spre exemplu, reciclăm doar aproximativ 20% din deșeurile noastre globale de plastic.

Astfel, companiile care generează cantități imense de deșeuri trebuie să își readapteze obiectivele de sustenabilitate, întrucât se supune unor norme din ce în ce mai stricte cu privire la protejarea mediului înconjurător.  

Mobilitatea datelor

Mobilitatea datelor se referă la accesul nelimitat la informații specifice pentru persoanele direct interesate de acestea din cadrul unei companii, într-un mod controlat, de oriunde și atunci când există nevoia de a face asta. În plus, toate aceste informații pot ajuta la dezvoltarea de noi funcționalități și la înțelegerea eficienței proceselor din companie.

Ce face EcoTree pentru compania ta?

Pentru că este un software cloud securizat, plaatforma EcoTree permite companiei tale să desfășoare toate tranzacțiile de deșeuri în același loc, astfel vei putea avea o evidență în timp real asupra operațiunilor desfășurate, statusul tranzacțiilor, cantități și tipuri de deșeuri tranzacționate într-o anumită perioadă de timp de interes pentru a putea evalua performanțele, lucrurile de îmbunătățit și să iei decizii informate cu privire la acțiuni de eficientizare a managementului deșeurilor în compania ta.

Utilizând platforma EcoTree, 𝙤𝙗𝙩̦𝙞𝙞 𝙥𝙖̂𝙣𝙖̆ 𝙡𝙖 95% 𝙢𝙖𝙞 𝙢𝙪𝙡𝙩𝙖̆ 𝙚𝙛𝙞𝙘𝙞𝙚𝙣𝙩̦𝙖̆* operațională și ai control permanent asupra: comenzilor plasate, documentelor generate, cantităților de deșeuri tranzacționate.

Astfel, compania ta poate fi cu un pas mai în față în atingerea obiectivelor de sustenabilitate.

Află cum poți deveni și tu parte din comunitatea responsabilă EcoTree!

Distribuie

Alte articole recomandate

Despre Cookies

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-ul EcoTrre. Prin continuarea navigării ești de acord cu utilizarea lor.