Povestea noastră. Cum s-a născut ideea EcoTree

Distribuie

Bogdan, Marius, Alex și Dan. Sunt cei patru tineri care au avut o idee originală, au crezut în ea și au perseverat până când au transformat-o în realitate. În definitiv, despre asta este vorba în orice poveste de antreprenoriat: să ai un vis și să-l urmărești până când este atins, fără a abandona proiectul inițial, oricâte piedici ar apărea în cale. Iar fondatorii EcoTree sunt dovada cea mai elocventă că lucrurile pot fi puse în mișcare și că ideile geniale pot deveni proiecte concrete dacă crezi suficient de mult în ele.

Proiectul a fost creionat în timpul unor discuții lejere la terasă. Niciunul dintre cei patru protagoniști nu activa într-un domeniu care să aibă conexiune cu mediul sau cu reciclarea deșeurilor. Însă toți erau interesați de natură, fiind pasionați de ieșirile în aer liber, și de găsirea unei modalități de a trăi într-un loc mai curat, cu atât mai mult cu cât realitatea din jurul nostru confirmă statisticile europene: suntem pe ultimul loc la capitolul reciclare. Așa au realizat că în România lipsește, de fapt, veriga care să lege reciclatorii de deșeuri de producătorii de deșeuri.

Cei patru prieteni au decis să apeleze la întregul lor background profesional și la experiența acumulată în diverse domenii până în acel moment pentru a schimba această situație prin dezvoltarea și implementarea unei soluții bazate pe un concept simplu și ușor de folosit, pe modelul platformelor de ride sharing sau food delivery. Astfel a luat naștere Platforma EcoTree, care adună în același spațiu online cererea și oferta pe segmentul reciclării deșeurilor, adică reciclatorii, centrele de colectare și firmele specializate cu companiile producătoare de deșeuri.

EcoTree a luat ființă în 2017, dar a început să prindă aripi cu adevărat începând cu prima parte a anului 2020, când start-up-ul a reușit să atragă o investiție importantă, sumă care a contribuit la dezvoltarea funcționalităților pe care platforma le pune în prezent la dispoziția utilizatorilor.

Din acel moment, tot procesul a fost accelerat și a creat cadrul necesar pentru tranzacționarea unei cantități din ce în ce mai mari de deșeuri. Astfel că, în prezent, prin platforma EcoTree au fost deja tranzacționate peste 300 de tone de deșeuri, din toate categoriile: sticlă, hârtie și carton, plastic, materiale lemnoase etc. Cu siguranță e loc de mai bine, dar e un început promițător, care arată că speranțele cu care cei patru fondatori au pornit la drum atunci când EcoTree era doar la stadiul de idee și-au găsit corespondentul în realitate.

Vă invităm și pe voi să testați aplicația EcoTree, să-i încercați funcționalitățile și să ne oferiți un feedback de care vom ține cont.  

Distribuie

Alte articole recomandate

Despre Cookies

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe site-ul EcoTrre. Prin continuarea navigării ești de acord cu utilizarea lor.